چگونه و از کجا بیتکوین و یا سایر ارزهای دیجیتال رو بخرم؟
چطور از بیتکوین های خودم در امن ترین حالت ممکن نگه داری کنم؟
چطور متوجه ی بهترین زمان برای خرید و یا فروش بیتکوین بشم؟
آیا خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ایران قانونیه؟
آیا همه ی سرمایه ی خودم رو وارد ارزهای دیجیتال کنم؟
آیا برای دریافت سیگنال خرید و فروش در کانال های تلگرامی هزینه پرداخت کنم؟
بورس بهتره یا بازار ارزهای دیجیتال؟
از کدوم صرافی بین المللی برای معامله گری ارزهای دیجیتال استفاده کنم؟
برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال چطور و از کجا شروع کنم؟
اینها عموما سوالهاییه که ممکنه برای هر فردی که به تازگی تصمیم به ورود به بازار ارزهای دیجیتال و یا حداقل مقداری کنجکاوی برای دونستن مطالبی در این زمینه داره ممکنه پیش بیاد که در این مطلب به طور اجمالی به توضیح اونها می پردازم.
چگونه و از کجا بیتکوین و یا سایر ارزهای دیجیتال رو بخرم؟
خب در درجه ی اول اگر کلا نمیدونید اصلا بیتکوین چیه و چجور موجودیه پیشنهاد میکنم مطلب آشنایی با بیتکوین برای مبتدیان رو بخونید. که خب احتمالا از قبل تا حدودی باهاش آشنا هستید و واسه همینم هست که الان اینجا دنبال جواب سوال های بعد از آشنایی با بیتکوین هستید، پس اول میریم سراغ جواب این سوال که از کجا بیتکوین یا ارزهای دیجیتال دیگه رو بخریم که هم مطمئن باشه هم قیمتاش مناسب باشه.
از بابت مطمئن بودنش که خب قطعا خرید از افراد و گروه های ناشناس تو شبکه های اجتماعی که طبیعیه اصلا خرید امنی نیست، حالا هرچقدر هم که قیمتشون مناسب باشه. پس بنابر این میریم سراغ گزینه های بعدی. یکی از سایت های خوبی که بستر امن و مناسبی برای خرید و فروش بیتکوین بین افراد مختف در جهان ایجاد میکنه سایت لوکال بیتکوینزه، ولی خب از اونجا که در این سایت باید با پاسپورتتون اول احراز هویت کنید و با وجود اینکه هویت و پاسپورت ما ایرانیا هزارماشالله در همه جای جهان اعتبار داره، ولی مدتیه که مدیران این سایت از سر جهل و نادانی پاسپورت معتبر ما رو معتبر نمیدونن و اجازه ی فعالیت بهمون نمیدن.
پس میریم سراغ گزینه ی بعدی که صرافی های آنلاین ایرانی هستن. در حال حاضر صرافی های آنلاین ایرانی زیادی هستن که به راحتی میشه در اونجا بیتکوین یا سایر ارزهای دیجیتال رو بخرید یا بفروشید، اما از بین اونها طبق نظر شخصی من، به لحاظ سهولت استفاده و همچنین قیمت، سایت صرافی والکس عملکرد خوبی داره. البته نه اینکه بخوام تضمین کنم که در آینده هم همینطور خوب و امن باشه ولی خب تا اینجای کار که خوب بوده. اما در هرحال از هر صرافی آنلاینی که خرید انجام دادید به هرحال عقل سلیم میگه که دارایی خودتون رو داخلش نگه ندارید و منتقلش کنید به کیف پول شخصی خودتون، که حالا در ادامه میگم کیف پول ارزهای دیجیتال چیه.
برای ایجاد حساب کاربری در صرافی والکس هم اگر بخواید میتونید از این لینک دعوت من استفاده کنید: https://wallex.ir/app/auth/register/qyBA
چطور از بیتکوین های خودم در امن ترین حالت ممکن نگه داری کنم؟
حالا بعد از اینکه بیتکوین یا ارزهای دیگه ی مورد نظرتون رو خریدید نوبت به این میرسه که چطور ازش نگه داری کنید و همونطور که قرار بود عقل سلیم حکم کنه، چطور اون رو به کیف پول شخصی خودمون منتقل کنیم. پس اول باید بدونیم کیف پول ارزهای دیجیتال چیه و انواع اون رو بشناسیم.
کیف پولهای شخصی ارزهای دیجیتال سه دسته هستن، معمول ترینش کیف پولهای نرم افزاری هستن، یعنی شما یه کیف پول نرم افزاری رو دانلود میکنی و رو گوشی یا لپ تاپت نصبش میکنی و ارز دیجیتالی که از صرافی خریده بودی رو به اون انتقال میدی. انتقالش هم به این صورته که داخل کیف پول نرم افزاری یه کد یا به عبارتی یک کلید آدرس مخصوص برای هر ارز دیجیتالی هست که مختص دریافته، از طریق اون کد و وارد کردنش در بخش برداشت سایت صرافی، ارز دیجیتالی که خریداری کردی وارد کیف پول خودت میشه و دیگه صرافی بهش دسترسی نداره و اگر اون صرافی منفجر هم بشه شما اتفاقی برای داراییت نمیوفته. این کیف پولهای نرم افزاری عموما از امنیت خیلی بالایی برخوردارن و شما میتونید با تهیه ی کلید پشتیبان در داخل اون و نگهداریش در یک جای امن، اگر روزی گوشی یا لپ تاپت هم منفجر شد بازم داراییت ایمن بمونه چون از طریق اون کلید پشتیبان میتونی مجددا داراییت رو بازیابی کنی. از بین کیف پولهای نرم افزاری هم به عنوان مثال کیف پول نرم افزاری coinomi جزو بهترین کیف پولهاست چون هم امنیتش خوبه هم سهولت استفاده از اون، و هم اینکه برای همه ی سیستم عامل ها قابل استفاده ست یعنی هم رو گوشیت میتونی نصبش کنی هم لپتاپ و غیره. پس کافیه اول طرز استفاده از یک کیف پول رو یاد بگیرید تا داراییتون رو بهش منتقل کنید.
اما کیف پولهای امن تری هم وجود دارن، یعنی کیف پولهای سخت افزاری و کیف پول کاغذی. همونجور که گفتم کیف پولهای نرم افزاریِ معتبر امنیت بالایی دارن، اما به هرحال چون در بستر نرم افزار و دسترسی به اینترنت قرار دارن، کیف پولهای سخت افزاری و کاغذی از بابت امنیت نسبت به اونها از درجه ی امنیت بالاتری برخوردارن و برای نگه داری مبالغ خیلی زیاد خصوصا برای نگهداری بلند مدت بهتره که از کیف پولهای سخت افزاری یا کاغذی استفاده بشه.
کیف پولهای سخت افزاری همونجور که از اسمشون مشخصه سخت افزارن، یه چیزی مثل فلش مموری که داراییتون رو میتونید به داخلش منتقل کنید و یا ازش خارج کنید. به عنوان مثال کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس. که خب البته چون خودش گرونه برای نگهداری مبالغ کم طبیعتا بصرفه نیست که بخرید. اما خب یک مدل دیگه کیف پول امن تر از کیف پولهای نرم افزاری وجود داره و اون کیف پول کاغذیه، یعنی این دیگه هزینه ی بالایی نداره و درست کردنش تقریبا مفت و مجانیه، یعنی کافیه شما مثلا واسه ساخت کیف پول کاغذی خودتون برید به سایت bitaddress.org و اونجا کیف پولتون رو ایجاد کنید و بعد پرینتش کنید رو یه کاغذ. روی اون کاغذ کدی چاپ میشه که از طریق اون میتونید دارایی دیجیتال خودتون رو بهش منتقل کنید، و هرزمان خواستید مجددا داراییتون رو به کیف نرم افزاریتون برش گردونید و خرجش کنید. پس در درجه ی اول مراحل ساخت کیف پول کاغذی رو باید یاد بگیرید و و البته نگهداری مناسب از اون کاغذ که یوقت گم و گور و پاره نشه.
چطور متوجه ی بهترین زمان برای خرید و یا فروش بیتکوین بشم؟
طبیعتا هر آدمی روی هر چیزی که بخواد سرمایه گذاری کنه دلش میخواد بدونه آیا الان بهترین زمان برای خرید هست یا نه. معمولا هم برای رسیدن به این جواب دست به دامان دیگران میشن که الان چه سهمی خوبه که بخرم یا چه ارز دیجیتالی خوبه؟ الان کف قیمته یا اگر بخرم ضرر میکنم؟ که خب طبیعتا با جوابای ضد و نقیض زیادی از سمت دیگران مواجه میشن و نتیجه ش هم چیزی جز سردرگمی نمیتونه باشه.
پس راهکار چیه؟ راهکار اینه که در درجه ی اول رو هر چیزی میخواید سرمایه گذاری کنید پیگیر اخبارش از منابع مختلف باشید، در مورد آینده ش مطالعه کنید و ببینید اون سهام یا ارز دیجیتال ارزش ذاتیش نسبت به قیمت فعلیش پایینتره یا بالاتر. به عبارتی به این کار میگن تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی. یا به زبون ساده میشه چشم بسته خرید نکردن. یعنی جوگیر نشدن برای خرید یا فروش. حالا در کنار این مبحث یه علمی هم هست به اسم علم تحلیل تکنیکال که میتونه برای تشخیص زمان خرید یا فروش کمک حال ما باشه. یعنی شما تحقیقت رو کردی و به این نتیجه رسیدی که فولان چیز آینده ی خوبی داره، حالا واسه اینکه بفهمی آیا الان کف قیمتشه یا فعلا وقت فروششه و اینا میتونی از ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کنی که زمان بهتری رو برای ورود یا خروج بتونی پیدا کنی.
حالا کار این ابزارها چیه و چطور به تو کمک میکنن الان میگم. به طور خلاصه میشه اینطور گفت که نوسانات و بالا و پایین رفتن قیمتا حاصل کلی اتفاقاته، از اتفاقات سیاسی و اخبار تکنولوژی بگیر تا مثلا خوردن همزمان انگشت کوچیکه ی چندتا از سرمایه گذاران بزرگ به پایه ی مبل و تاثیرش در تصمیمشون برای ورود یا خروج از یه بازار. حالا تمام این اتفاقات باعث نوسانی میشن که این نوسانات روی نمودار قابل مشاهده میشه. یعنی شما تا حدودی از لحظه ی اثابت انگشت کوچیکه ی سرمایه گذاران بزرگ به پایه ی مبل با دیدن محل شروع نوسانات و حجم خرید یا فروش مطلع میشی. و از اونجایی که افرادی که سرمایه ی کمتری دارن با توجه به همین اخبارهای سیاسی و اقتصادی و غیره ادامه ی نوسان ها رو رقم میزنن، افرادی در طول تاریخ اومدن با بررسی رفتارهای قیمت در طول زمان به یکسری الگوهای مشابه و محاسباتی رسیدن که میشه از روی اونها به روند بازار پی برد. و زمانی که با این ابزارهای شناخت و محاسبات روند ها یا به قولی تحلیل تکنیکال آشنا باشی، میتونی نقطه ی ورود و خروج بهتری به بازار رو پیدا کنی و درصد ریسک خودت رو کاهش بدی.
حالا بیتکوین یا هر ارز دیجیتال یا سهام و غیره ای هم دقیقا به همین صورته، یعنی شما اول در مورد کلیات بنیادیش مطالعه میکنی بعد با توجه به نکاتی که از تحلیل تکنیکال یاد گرفتی و تمرین هایی که قبل از وارد کردن سرمایه ت به بازار انجام دادی، حالا وارد اون بازار میشی. و البته اولش با سرمایه ی کم و پولی که بتونی ریسک از دست دادنش به هردلیل رو بپذیری.
پیشنهاد میکنم مطلب آیا اکنون باید بیتکوین بخرم؟ هم مطالعه کنید.
آیا خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ایران قانونیه؟
در حالا حاضر خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ایران مشکل خاصی به لحاظ قانونی نداره مگر اینکه به قصد کارای خلاف مثل خرید و فروش مواد و اسلحه و پولشویی و این چیزا انجام بشه. اما در مورد ماین کردن یا به عبارتی استخراج بیتکوین، به دلیل اینکه استخراج بیتکوین مصرف برق بالایی داره نیاز به کسب مجوزه.
آیا همه ی سرمایه ی خودم رو وارد ارزهای دیجیتال کنم؟
نه. به قول معروف عقل سلیم میگه هیچوقت همه ی تخم مرغ هات رو داخل یک سبد نچین. یعنی همه ی سرمایه ت رو وارد ارزهای دیجیتال نکن و تقسیمش کن روی چند چیز مختلف. و اون بخش از سرمایه ت هم که وارد بازار ارزهای دیجیتال کردی هم سعی کن حداقل روی چهار پنج تا ارز مختلف تقسیم کنی، البته معمولا پیشنهاد میشه درصد بیشترش بیتکوین باشه.
آیا برای دریافت سیگنال خرید و فروش در کانال های تلگرامی هزینه پرداخت کنم؟
وقتی شما خودت به اصول خرید و فروش مسلط بشی دیگه نیازی به هزینه کردن برای دریافت سیگنال نداری. ضمن اینکه هیچکدوم از این کانالها مسئولیتی بابت سود و ضررهای شما در صورت درست نبودن سیگنالشون نمیپذیرن و در نهایت این شمایید که باید تصمیم گیرنده ی میزان ریسک داراییتون باشید.
بورس بهتره یا بازار ارزهای دیجیتال؟
معامله در هردوی این بازارها از طریق تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال انجام میشه، درست مثل سایر بازارهای مالی. اما از مزیت هایی که بازار ارزهای دیجیتال داره میشه به ۲۴ ساعته بودن اون اشاره کرد، یعنی هیچ روز و ساعت تعطیلی برای معاملات در اون وجود نداره و هر زمان و هر ساعتی میتونید در اون وارد معامله و یا از اون خارج بشید. مزیت بعدی بازار ارزهای دیجیتال نوساناتِ بیشتر اونه، یعنی برای معاملات به صورت روزمره در صورت داشتن تجربه میشه نوسان و سود بیشتری رو ازش گرفت.
از کدوم صرافی بین المللی برای معامله گری ارزهای دیجیتال استفاده کنم؟
صرافی های معتبر زیادی در دنیا وجود دارن که میشه به صورت آنلاین در اونها به معامله و تبدیل ارزهای دیجیتال پرداخت، اما یکی از معتبرترین صرافی های آنلاین که ارزهای بیشماری رو پوشش میده و در عین حال کارمزد کمی هم میگیره صرافی بین المللیه بایننسه که میتونید از طریق این لینک ریفرال من هم عضو بشید. و البته از طریق این آموزش ویدئویی صرافی بایننس که یکی از بخشهای آموزشی استارگته نحوه ی خرید و فروش در اون صرافی رو یاد بگیرید.
برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال چطور و از کجا شروع کنم؟
خب همونطور که تا الان موجه شدید به طور خلاصه برای این کار باید اول نحوه ی خرید و نگهداری ارزهای دیجیتال رو یاد بگیرید، و برای اینکه بدونید چه زمانی برای خرید مناسبه باید پیگیر اخبار اون ارز باشید تا کلیاتش رو در آینده بدونید، و در کنارش هم تحلیل تکنیکال رو برای شناسایی نقطه ی ورود و خروج مناسب برای خرید یا فروش یاد بگیرید.
البته بعضیا شاید صرفا فقط قصدشون خرید و نگهداری بیتکوین یا سایر ارزهای دیجیتال برای طولانی مدت مدت باشه یعنی نوسانات بازار براشون مهم نباشه و فقط صرفا میخوان بخشی از سرمایه شون در این بازار باشه و شانسشون رو در این بازار امتحان کرده باشن. در این حالت شاید دونستن تحلیل تکنیکال هم براشون زیاد مهم نباشه، اما اگر قصد نگهداری برای میان مدت یا کوتاه مدت دارید، و یا قصد معاملات به صورت روزمره و هفتگی و ماهانه داشته باشید قطعا یادگیری تحلیل تکنیکال و مدیریت ریسک و سرمایه بسیار واجب و کارامده.
برای یادگیری نحوه ی خرید و فروش و نگهداری ارزهای دیجیتال و یادگیری تحلیل تکنیکال و غیره هم راه های مختلفی وجود داره. یکی از اون راه ها گوگل کردن و استفاده از مطالب و متون رایگان موجود در اینترنته که میشه ازشون استفاده کرد. اما از اونجایی که عموما این مطالب به صورت متن های طولانی و حوصله سربر و یا گاها آموزش های ویدئویی طولانی مدت که معمولا بخش اعظمی از تایم اون آموزش هم به کشیدن خط و خطوط و تایپ کردن اعداد و کلی توضیحات خارج از مبحث توسط مدرس اون مبحث میگذره، ما اومدیم با بهره گیری از تصاویر متحرک و متونی که از قبل و با متن روان نگارش شده و روی تصاویر گویندگی شده، کاری کردیم که یادگیری تمام این مطالب با سریعترین حالت ممکن و در عین حال کامل و عمیق آموزش داده بشه و اون رو برای فروش آماده کردیم که اگر خواستید میتونید این پکیج هم با قیمت مناسب تهیه کنید.
برای ساخت این مجموعه حدود ۸ ماه زمان صرف شده و تمامی مطالب از منابع مختلف آموزشی گرداوری شده و صرفا آموزه های شخصی یک مدرس نیست، بلکه برای هر مبحثی از بهترین و کاملترین آموزش اون مبحث بهره گرفته شده.
برای تهیه ی این مجموعه آموزشی هم کافیه برید به این آدرس: آموزش کامل تحلیل تکنیکال و خرید و فروش ارزهای دیجیتال , اونجا هم نمونه تصاویر آموزشی هست که میتونید ببینید و هم اینکه میتونید آنلاین خرید کنید و بلافاصله دانلود و فعالش کنید و آموزش رو شروع کنید.
تو این مجموعه ی آموزشی علاوه بر یادگیری کامل و اصولی تمامی مباحث تحلیل تکنیکال، به راحتی مراحل خرید و فروش ارزهای دیجیتال رو یاد میگیرید، مراحل ساخت کیف پول های نرم افزاری و کاغذی رو یاد میگیرید و به طور کامل یاد میگیرید که چطور به اون کیف پولها داراییتون رو انتقال بدید، ازش کلید پشتیبان تهیه کنید و امنیتش رو حفظ کنید.