آموزش تحلیل تکنیکال برای مبتدیان
معامله گران ارزهای دیجیتال یا سهام های مختلف ابزارهای مختلفی برای ارزیابی بازار در اختیار دارند. یکی از آنها روشی است که به عنوان تحلیل تکنیکال شناخته می شود. با استفاده از این روش، معامله گران می توانند درک بهتری از احساسات بازار داشته و روندهای قابل توجه بازار را مشاهده کنند. از این داده ها می توان برای پیش بینی هوشمندانه تر روند ها و معاملاتِ عاقلانه تر استفاده کرد.
تحلیل تکنیکال، تاریخچه ی یک ارز دیجیتال ( یا هر سهام دیگری) را بر اساس قیمت ها و حجم معاملات انجام شده ی آن بر روی نمودار در نظر میگیرد و مهم نیست که آن ارز یا پروژه چه کاری انجام می دهد. برخلاف تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی یا به عبارتی تحلیل فاندامنتال، بیشتر معطوف به این است که قیمت یک ارز دیجیتال یا یک سهام اکنون بالاتر از ارزش واقعی خود قرار دارد یا پایینتر.
برای به دست آوردن درک بهتر از تحلیل تکنیکال، درک ایده های اساسی تئوری داو که تحلیل تکنیکال بر اساس آن بنا شده بسیار مهم است:
تمام اتفاقات بازار در نهایت در قیمت تاثیر میگذارند و در آن نشان داده می شود. تمام جزئیات موجود، و اتفاقات قبلی و احتمالات آینده، در نهایت در قیمت دارایی های فعلی ادغام شده اند و نمایش داده می شوند. این متغیرها شامل تقاضای فعلی، گذشته و آینده و هرگونه مقرراتی است که بازار را تحت تأثیر قرار می دهد. قیمت موجود پاسخی به تمام جزئیات و اتفاقات فعلی و گذشته است. تکنیکالیست ها تاثیر احساسات و اتفاقات بازار که خود را در نهایت بر روی قیمت نشان میدهند را تفسیر می کنند تا پیش بینی های خردمندانه ای راجع به قیمت گذاری در آینده انجام دهند.
حرکت قیمت ها تصادفی نیست. بلکه غالباً روندهایی را دنبال می کنند که ممکن است طولانی مدت یا کوتاه مدت باشند. پس از شکل گیری یک روند، احتمالاً پس از مدتی خلاف آن روند دنبال خواهد شد. تکنیکالیست ها سعی می کنند روندها را با استفاده از تجزیه و تحلیل های تکنیکال مشخص کنند و از آنها سود ببرند.
در تحلیل تکنیکال “چه چیزی” از “چرا” مهمتر است. تحلیلگران تکنیکال بیشتر از هر متغیری، روی قیمت یک ارز یا سهم متمرکز هستند. اگرچه جنبه های مختلفی می تواند بر قیمت یک سهم یا ارز دیجیتال در جهت خاصی تأثیر بگذارد، اما تکنیکالیست ها قاطعانه شکل عرضه و تقاضا را بررسی می کنند.
تاریخ همیشه تمایل به تکرار دارد. پیش بینی روانشناسی بازار امکان پذیر است. معامله گران در مواقعی که محرک های مشابهی پیش می آید، اکثر اوقات واکنش یکسانی نشان می دهند.
خطوط ترند در تحلیل تکنیکال:
خطوط ترند، یا جهتی که یک ارز دیجیتال یا یک سهام به سمت آن حرکت می کند، می تواند بیشترین سود را برای معامله گران در تحلیل تکنیکال داشته باشد. اصولا پیداکردن این روندها می تواند آسان تر از انجام معاملات در آنها باشد. به عنوان مثال قیمت ارزهای دیجیتال ممکن است به طور قابل توجهی بی ثبات و پر نوسان باشند و مشاهده نمودار حرکت قیمت بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال احتمالاً مجموعه ای از قله ها و دره ها را نشان می دهد که در نهایت اتصال این قله ها و دره ها با یکدیگر یک الگوی خطی را تشکیل می دهند. با توجه به این نکته، تحلیلگرها می فهمند که می توانند نوسانات را نادیده بگیرند و با دیدن یک سری قله های بالاتر از هم روند صعودی پیدا کنند و بالعکس – آنها با دیدن یک سری دره های پایینتر از یکدیگر نیز می توانند روند نزولی را تشخیص دهند.
علاوه بر این در تحلیل تکنیکال، روندهایی وجود دارد که به صورت ساید و افقی حرکت می کنند و در این موارد قیمت به طور قابل توجه و مشخصی در جهت بالا یا پایین حرکت نمی کند. معامله گران باید توجه داشته باشند که روندها به اشکال مختلفی وجود دارد، از جمله خطوط روند میان مدت ، بلند مدت و کوتاه مدت.

خط روند صعودی در نمودار تحلیل تکنیکال
نکته مهم : هنگام ترسیم این خطوط روند باید دقیق باشید !
سطح مقاومت و پشتیبانی در تحلیل تکنیکال:
همانطور که در تحلیل تکنیکال خطوط روند وجود دارد، خطوط افقی نیز وجود دارند که سطوح حمایت و مقاومت را در نمودار تحلیل تکنیکال بیان می کنند. با شناسایی مقادیر این سطوح، می توانیم در مورد عرضه و تقاضای فعلی یک ارز یا سهم نتیجه گیری کنیم. در سطح حمایت، به نظر می رسد تعداد قابل توجهی از معامله گرها که مایل به خرید هستند (تقاضای زیاد) وجود دارد، به عنوان مثال، آن معامله گران معتقدند که قیمت در این سطح پایین است و بنابراین به دنبال خرید آن در آن سطح هستند، و پس از رسیدن قیمت به آن سطح ، اصطلاحا “کف قیمت” برای خریداران ایجاد می شود. تقاضای زیاد معمولاً روند نزولی را متوقف می کند و حتی گاهی حرکت را به سمت یک روند صعودی تغییر می دهد. سطح مقاومت دقیقاً برعکس است – منطقه ای که بسیاری از فروشندگان با سفارش های خود صبورانه منتظر می مانند و یک منطقه بزرگ تأمین را تشکیل می دهند. هر وقت قیمت به آن “سقف” نزدیک می شود ،با عرضه و فروش روبرو می شود و روند آن برمی گردد.
در تحلیل تکنیکال غالباً وضعیتی وجود دارد که معاملات می تواند دائما بین یک سطح حمایت و یک مقاومت باشد. این فرصت معمولاً زمانی اتفاق می افتد که روند مشخص شود.
بنابراین در تحلیل تکنیکال هنگام شکست مقاومت یا سطح حمایت چه اتفاقی می افتد؟ احتمال زیادی وجود دارد که این اتفاقی باشد که روند موجود را تقویت می کند. تقویت بیشتر روند زمانی بدست می آید که سطح مقاومت بشکند و به سطح حمایت تبدیل شود و اندکی پس از شکست از بالا آزمایش شود.
توجه: گاهی شکست های جعلی هنگام وقوع شکست رخ می دهد، اما روند تغییر نمی کند. از این رو، برای شناسایی روند و شکست معتبر باید از برخی شاخص های دیگر مانند حجم معاملات نیز استفاده کنیم.

شکست خط مقاومت و تبدیل شدن آن به خط حمایت در تحلیل تکنیکال
میانگین متحرک در تحلیل تکنیکال:
از دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال برای ارزهای دیجیتال و بازارهای سهام، میانگین متحرک نام دارد که به منظور ساده سازی تشخیص روند استفاده می شود. میانگین متحرک براساس میانگین قیمت در یک بازه زمانی خاص اتشکیل می شود. به عنوان مثال، میانگین متحرک ۲۰ در چارت یک روزه، با توجه به میانگین قیمت ۲۰ روز معاملاتیِ قبل از آن روز محاسبه می شود. و از اتصال تمام میانگین ها، یک خط متحرک ایجاد می شود.
در تحلیل تکنیکال شناختن میانگین متحرک نمایی (EMA) نیز مهم است، میانگین متحرکی که در محاسبه ی آن، روزهای اخیر نسبت به روزهای گذشته وزن بیشتری دارند. به عنوان مثال در میانگین متحرک نمایی ۱۵ روزه، ضریب ۵ روز اخیر دو برابر ۱۰ روز گذشته خواهد بود.
در نمودار تحلیل تکنیکال زیر می توان یک مثال عملی را مشاهده کرد: اگر میانگین متحرک ۱۰ روزه از میانگین متحرک ۳۰ روزه عبور کند ، این ممکن است به ما بگوید که روند مثبتی در پیش است.

سیگنال صعودی در خطوط میانگین متحرک
حجم معاملات در تحلیل تکنیکال:
حجم معاملات نقش مهمی در شناسایی روندها در تحلیل تکنیکال دارد. روندهای مهم با حجم معاملات بالا همراه هستند، در حالی که روندهای ضعیف با حجم معاملات کم همراه هستند. در تحلیل تکنیکال هنگامی که قیمت پایین می آید توصیه می شود حجم های کاهشی را بررسی کنید. در روند بلند مدت یک رشد سالم با افزایش زیاد حجم و کاهش های ناچیزهمراه است. همچنین در تحلیل تکنیکال مهم است که ببینید حجم معاملات با گذشت زمان در حال افزایش است یا خیر. اگر در طی زمان افزایش حجم کاهش یابد، روند صعودی به پایان می رسد و بالعکس در روند نزولی.

افزایش و کاهش حجم معاملات در نمودار تحلیل تکنیکال
فقط تحلیل تکنیکال؟ خیر.
با استفاده از تحلیل تکنیکال، معامله گران می توانند روندها و احساسات بازار را شناسایی کنند و همچنین آنها توانایی تصمیم گیری عاقلانه در مورد سرمایه گذاری را پیدا میکنند. با این وجود ، تعدادی از نکات اساسی باید در نظر گرفته شود:
تحلیل تکنیکال یک روش عملی است که قیمت های گذشته و حجم معاملات یک سهم یا ارز دیجیتال را سنجیده است. هنگام ورود به معامله، توصیه نمی شود که فقط به تحلیل تکنیکال اعتماد کنید. به خصوص در زمینه ی ارزهای دیجیتال و زمینه هایی که اغلب اخبار در آن ایجاد می کند، همیشه عوامل اساسی وجود دارد که تأثیر قابل توجهی در بازار دارند (مانند انواع مقررات، گواهینامه های ETF، هش استخراج و غیره). تحلیل تکنیکال فقط این عوامل را نادیده گرفته و نمی تواند پیش بینی کند، بنابراین توصیه می شود تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی را با هم مخلوط کنیم تا تصمیمات عاقلانه در مورد سرمایه گذاری گرفته شود.
یک تحلیلگر که بنا به دلایل بنیادی تصمیم به خرید یک سکه یا سهم خاص می گیرد می تواند از علم تحلیل تکنیکال نیز بهره بگیرد تا یک نقطه ی ورود فنی خوب برای خرید پیدا کند و در نتیجه حاشیه ی سود خود را تقویت کند.
از نظریه تا اجرا: چگونه شروع کنیم؟
برای شروع، ما به یک ابزار تجزیه و تحلیل نیاز داریم که نمودارها را به سرعت و به راحتی ترسیم کند تا بتوانیم آن ها را مشاهده و بر روی آن تحلیل خود را انجام دهیم. به عنوان مثال برای تحلیل بازار ارزهای دیجیتال میتوان از پلتفرم تریدینگ ویو برای دیدن نمودار قیمت تمامی ارزهای دیجیتال استفاده کرد و با ابزارهای ارائه شده در اون به رسم خطوط روند و استفاده از اندیکاتورها و سایر ابزارهای پیشرفته ی تحلیل تکنیکال پرداخت.
ممنون خوب بود